24 јануар 2012

Nemoj srećo NEMOJ NA NAS!



Svaki dan nas upozoravaju...stiže...sve je bliže i bliže...novi talas ekonomske krize! I nerviraju se: kako ne shvatamo ozbiljno takvu pretnju kao što je: svetska ekonomska kriza!
Možemo ostati bez posla? Kako bez posla?!Što je više radnih mesta ukinuto sve smo više morali da radimo i radili smo...na sivo...na crno ...na belo...za sebe, za decu, za druge! Ma, nama je posla preko glave!
Da li smo mi svesni da možemo ostati bez kuća, zbog hipoteka koje smo stavljali dok smo pokušavali da pokrenemo privatni biznis?! Kuće?! Mi i nemamo kuće, mi smo podstanari...mi nismo gradili kuće, nas su izdržavali ostareli roditelji...Bili smo srećni kad je u vladu ušao PUPS! Mi, nažalost, nikad nećemo biti članovi PUPS-a, ni kada ostarimo...jer je to udruženje penzionera...to su oni koji su imali sreće da se zaposle i ne dobiju otkaz.
Poskupeće benzin?! Pazi...molim te...poskupeće benzin?!...pa mi nigde i ne idemo...Mi samo putujemo u mašti i snovima! A za to nam ne treba benzin...mislim.
Moraće da se steže kaiš?! Pa mi ni pantalone nemamo...od stezanja kaiša sad me ima dva...koji nikako da se sretnu. Po celi dan se traže...
Ostaćemo bez plate?! A šta to beše? Ako se neko seti neka ne javlja! Zašto? Da ne uznemirava mirnu javnost!
Kažu - zastrašujuća je situacija na svetskim berzama i nepredvidivo je kretanje vrednosti akcija zlata i dragog kamenja...e, to je jedino što nas zabrinjava! Kako?! Pa mi nemamo drago kamenje i zlato...E, baš zato!
Ali...stiže novi veliki talas ekonomske krize...a mi ništa!?
Brodu koji je na dnu okeana, koji je odavno potonuo talasi ne mogu ništa! Talasi su pretnja za one koji su do sada plivali i koji su na površini okeana. Talasi nisu pretnja za one koji su potonuli s brodom!

P.S. A naslov – Nemoj srećo, NEMOJ NA NAS!? Odavno nisam pročitala tekst  koji ima veze s naslovom!

2 коментара: