10 децембар 2011


Na Skupštini Autonomne Virtuelne države sledeće teme su bile na dnevnom  redu:

1 Ukidanje i poslednje veze s gradjanima

2. Ukidanje Zakona gravitacije

3. Promena Zakona inercije (lenjosti, tromosti)

Zaključci i usvojene odluke:

1.       Članovi Skupštine su zaključili da je napravljen veliki propust kad je ostvarena komunikacija s građanima i prihvatili odgovornost za taj nesmotreni postupak. Možda je malo kasno, ali je donešena odluka da se definitivno prekine svaka komunikacija s gradjanima. Obrazloženje: Gradjani su besposleni ( nemaju posao) i beslovesni  -  zaključili su poslanici.-Građani ne mogu da sagledaju interse Autonomne Virtuelne države i koče je, zadržavajući službenike Autonomne Virtuelne države po hodnicima i kancelarijama tražeči odgovor od savetnika, saradnika i asistenata na pitanja na koje ne zna odgovor ni sami Bog! Građani traće, blago rečeno, dragoceno vreme službenika, koji se bave svetskim problemima:  kolika je cena barela nafte na svetskom tržištu, koliko košta unca zlata i kakva je situacija s dijamantima, na poremećenom svetskom tržištu. ... U trenutku kad je plodotvorna diskusija na temu GRAĐANIN NEZAHVALNI mogla skliznuti u pogrešnu stranu, jer su neki poslanici pokazujući izvesno razumevanje za građane koristili priliku da pošalju predizborne poruke, prešlo se na glasanje. Odluku o  prekidu komunikacije s građanima donešena je jednoglasno! Kako? A opozicija? Pa, svakome je jasno da su to budući koalicioni partneri! A svima njima je cilj srećna budućnost za decu virtuelnih građana...a ne ovih, koje neće ni EU ni Rusija!

2.       Ukidanje Zakona gravitacije išlo je mnogo teže! Da li je to prevaziđena stvar – pa prošli su vekovi od definisanja Zakona gravitacije? Da li nam je taj Zakon uopšte i potreban – ako mi hoćemo na gore a on nas vraća na dole? Da li važi retroaktivno ili osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku? Da li ćemo ga prevoditi ili ćemo koristiti hrvatski prevod? Da li će važiti i za naše građane koji žive i rade u inostranstvu ili samo za građane koji jedva preživljavaju i ne rade ništa u našoj Autonomnoj Virtuelnoj državi?  Uglavnom diskusija na ovu temu je trajala do kasno u noć, što dokazuje da su predstavnici virtuelnog naroda spremni da se žrtvuju i prekovremeno rade za dobrobit tog istog naroda! S obzirom na iznesenu argumentaciju i značaj ove problematike, za gradjane Autonomne Virtuelne države, donešena je odluka da se organizuje referendum. Jer -  najvažniji je glas naroda!

3.       Kad je na dnevni red došla treća tačka – Promena zakona inercije, poslanici su već bili iscrpljeni, kao i gledaoci direktnog prenosa.  S obzirom, na to da je u pitanju tema koja ne trpi odlaganje poslanici su posvetili toj problematici značajnu pažnju. Stari Zakon inercije glasi: Svako telo nastoji da zadrži stanje mirovanja ili jednoliko pravolinijskog kretanja dok na njega ne deluje neko drugo telo ili sila. Opozicija je podnela amandmane koji su prihvaćeni i konačno je usvojen Novi Zakon inercije: Svako vladino telo nastoji da zadrži stanje mirovanja ili jednoliko pravolinijskog kretanja dok na njega ne deluje neko nevladino telo ili strana sila.

Нема коментара:

Постави коментар